כיצד בונים בית פרטי
בית פרטי מתחיל מחלום, כדי שהחלום הזה יהפוך למציאות כמובן יש צורך בתקציב, אבל בהנחה שיש תקציב, השלב הראשון יהיה מציאת השטח שעליו ייבנה הבית. אחרי מציאת המיקום מגיע שלב התכנון, שבו האדריכל מתכנן את הבית בהתאם לצרכים ולרצונות של בעלי הבית. בשילוב של טעמם הפרטי עם יכולתו היצירתית של האדריכל נבנות התכניות לבניית הבית לפי מתווה השטח ודרישות הרשויות השונות. יש לזכור שלכל רשות יש את המגבלות וחוקי התכנון והבנייה שלה לפי תכנית בניין היישוב, זה מביא אותנו לשלב ההיתרים. את היתרי הבנייה נותנת הוועדה המקומית לתכנון ובנייה רשות המקומית, כשהוא כולל גם היתרים נוספים משאר הרשויות האחראיות לתשתיות ולהיבטים נוספים, כמו חשמל, מים, ביוב, בזק, רשות הכבאות ושירותי ההצלה. פה נגמר מרבית החלק הביורוקרטי, אחרי קבלת כל ההיתרים הגיע, במזל טוב, שלב הבניה.
הכנת השטח לבנייה
אם התמזל מזלכם והשטח שעליו תבנו ריק ומוכן לחפירה, לא תצטרכו לפנות אותו ממבנים ישנים ושאר מכשולים בדרך, שאליהם יש להתכונן בהתאם – כולל פתרונות איסוף הפסולת. במקרה כזה קבלן העפר מתחיל להכין את השטח לבנייה, כשהוא חופר יסודות עמוקים במקרה שמדובר בבנייה רגילה מבנים ומלט, או מכין את השטח להנחת יסודות עמוקים פחות במקרה של בנייה קלה או בנייה בשיטות אלטרנטיביות יותר הנהוגות כיום. בכל פרויקט בנייה רגילה נהוג גם להקים מבנים זמניים לאנשי המקצוע בשטח, וכן גם אותם יש להקים במקרה הצורך, כולל שירותים כימיים ניידים ומתקני מים גם לעבודה עצמה. חלק מהמבנים משמש גם להכנת חלק מהעבודות בפינות העבודה השונות.
שלב הביסוס והנחת היסודות
אחרי הכנת המגרש מגיעים לשלב הביסוס של המבנה שמתחיל בחפירת היסודות לפי שיטת הבנייה שבחרתם בה. אם יש צורך לחפור לעומק כדי להכין את החדרת הכלונסאות ליציקות, זה השלב שבו עושים זאת. העבודה כוללת גם הנחת משטחי בטון אם יש צורך בייצוב.
בניית השלד
השלד הוא המבנה הבסיסי שעליו נשען כל הבית והוא החשוב מכל, משום שהוא זה שקובע את יציבות המבנה בעזרת הקורות המרכיבים את המבנה שנושא את כל העומס של המבנה ושומר עליו יציב על האדמה. את השלד בונים בדרך כלל מברזל ומבטון בבנייה מסורתית וממתכות כמו אלומיניום בבנייה קלה. השלד עומד בפני לחצים מבפנים ומבחוץ, של חומרי הבניין או של כוחות כמו רעידות אדמה ורוחות. טיב השלד הוא זה שקובע את טיב בניית הקירות ושאר המבנה על ידי שאר אנשי המקצוע. שלד שבנוי לא טוב אי אפשר לתקן בשלב מאוחר יותר. בבנייה קלה זהו השלב שבו שלד המבנה מורכב במפעל הבנייה.
בניית קירות, הוספת מערכות בניין
אחרי השלד המוקם מתחילים להקים את הקירות. במקרה של בית רגיל מלבנים זהו השלב שבו מתחילים להניח אותן קומה אחר קומה, במקרה של יצקת בטון, זהו כמובן שלב היציקה. בבנייה קלה המבנה מורכב מראש לפני הובלתו לשטח כדי להניחו על התשתיות, בדרך כלל מגבס או מפולימרים שונים. בסוף שלב זה מתחילים לעבוד על הנחת מערכות המים, הביוב והחשמל וכל המערכות המורכבות האחרות המאפיינות מבנים של היום מתחת לרצפה או בתוך הקירות.
בונים חלום
השלב הבא הוא שלב בחירות של כל האלמנטים החיצוניים – החלונות, הריצוף, הדלתות, האמבטיות והכיורים, המטבח, טיח או חיפוי חיצוני, וכל שאר האלמנטים שהופכים את הבית שלכם לחלום ההוא שפעם חלמתם כשרק התחלתם לבנות...
אבל לפני הכל...
חשוב לזכור את מה שאמרנו בשורות הראשונות, חשוב להגיע עם תקציב מספיק מבוסס ומתאים לפרויקט הזה משום שתמיד יש תשלומים וכל מיני נושאים שלא לקחנו בחשבון בתחילת הפרויקט.
חשוב להגיע עם סכום גדול יותר ממה שתתכננתם ומעלות הפרויקט עצמו שלא תשארו בלי כלום בסוף התהליך ותתקעו באמצע.
בשביל כל זה ניתן להגיע עם כסף "מהבית" וניתן לקחת משכנתא, אם אתם מעוניינים בלקיחת משכנתא, חשוב לשכור את שירותיה של חברת ייעוץ משכנתאות שתיתן לכם את כל המידע על מסלולים, תעשה עבורכם סקר בבנקים השונים על מנת למצוא עבורכם את המסלול הטוב ביותר ללקיחת משכנתא.
בהצלחה!